Tesla Model 3

Long Range / Dual Motor - nie je vozidlo pre každého. Od dnes máš však možnosť vyskúšať si život s elektromobilom a rozhodnúť sa, či je práve toto to pravé elektroauto pre teba, alebo ostaneš pri klasickýcvh spaľovákoch. Dávame možnosť prenajať si toto jedinečné vozidlo našim zákazníkom, ktorých zaujíma vstup do sveta elektromobilov.

Mal som možnosť pár dní toto vozidlo skúšať a testovať. Hodím sem pár postrehov, ktoré ti pomôžu rozhodnúť sa, či ti Tesla Model 3 stojí aspoň za pár dní prenájmu a testovania.

1) Pre koho je vozidlo určené (počet ľudí)?

  • tesla model 3 je viac športové (ako zovňajškom, tak aj interiérom), ako rodinné, no napriek tomu sa ti do auta zmestia pohodlne 2 autosedačky - pre štyroch ľudí je to úplne postačujúce a priestranné vozidlo

  • batožinový priestor nie je vysoký, ale zato hlboký, taktiež disponuje dvojitým dnom a predným batožinovým priestorom miesto motora, kde však budeš nosiť nabíjacie káble a pár ďalších vecí

  • vieš sa v ňom pohodlne voziť sám, ale ak potrebuješ, štyria ľudia sa odvezú úplne pohodlne a bez akýchkoľvek obmedzení

2) Pre koho je vozidlo určené (z pohľadu používania)

  • 90% ciest je okolo domu - do práce, školy, skôlky, za kamošmi na párty, oslavu a podobne je Tesla Model 3 ideálnym vozidlom

  • 10% ciest si budeš musieť vopred naplánovať - v tom je zas softvér Tesly bezkonkurenčný. Do navigácie nastavíš cieľovú destináciu a počítač ti automaticky ukáže, kde budeš počas cesty stáť a ako dlho budeš nabíjať. Auto to vyrieši za teba a napíše dojazd vrátane zastávok na nabíjanie / kávu alebo obed

  • Tesla Model 3 je daily car na každodenné používanie pre obyčajného človeka, ale aj pre manažéra firmy, ženu na materskej, alebo mladého človeka, ktorý rieši veci online, pracuje z domu alebo kancelárie, rieši technológie a baví ho komunikovať s vozidlom a využívať jeho vychytávky.

3) Najlepšie funkcie vozidla

  • navigácia vozidla: ako som spomínal vyššie, navigácia ti nie len vypočíta trasu, ale napíše dojazd vrátane zastávok na nabíjanie. Napíše, kde budeš ako dlho stáť a s koľkými percentami batérie dorazíš do cieľa.

  • klimatizácia / vykurovanie - ovládateľné cez appku ti pred príchodom do auta vychladí alebo zohreje interiér na požadovanú teplotu - nech si kdekoľvek. Dokonca ti v letných dňoch môže udržiavať teplotu vozidla. napr. na úrovni od 30 do 40 stupňov, kedy vie byť v aute aj cez 50 stupňov celzia za pár minút.

  • Tesla app v mobile - všetky potrebné informácie o vozidle (dĺžka nabíjania, trasa, info o spotrebe, betérii a pod.), ale aj odomykanie, kontrola vozidla a alarm.

  • zabezpečenie vozidla - okrem GPS systému je auto vybavené kamerami okolo vozidla, ktoré 24/7 sledujú dianie okolo auta. V prípade priblíženia človeka k vozidlu alebo manipulácii s ním ti appka dá včas vedieť.

  • multimédiá, YouTube, Netflix či hry - tebe alebo deťom skrátia pobyt v aute počas nabíjania alebo čakania. Vieš si pohodlne pozrieť seriál, video alebo pracovať na notebooku. Auto ani po odstavení ak nevystúpiš - nevypne klimatizíciu a udržiava komfort cestujúcich aj za stáia.

  • výkon vozidla - je neuveriteľný, okamžitý a niekedy máš problém ho udržať na ceste - hlavne pri verzii Dual Motor, kedy máš poho 4x4 a dva motory - každý na náprave. Je tu však CHILL mode, ktorý uberie z výkonu a vieš jazdiť ako normálny človek.

  • stabilita - vozidlo je ťažké, ťažisko má vďaka baterke v podlahe veľmi nízko, teda je tuhé, pevné, doslova prilepené k zemi a pôsobí športovým dojmom. Je to o zvyku, ale v porovnaní so Superbom je to skoro ako keby nemalo tlmiče ani pružiny.

Tesla Model 3 nie je vozidlo pre každého, určite však stojí za to si auto vyskúšať a otestovať. Myslíme si, že auto je z aktuálnej ponuky to najlepšie na trhu aj vďaka vlastnému softwaru, hardwéru a batériám, ktoré spolu vytvárajú jedinečný celok - ktorý funguje.

Ak máš záujem o dlhodobejší daily test, kedy si môžeš vozidlo vyskúšať a pred prípadnou kúpou otestovať - daj nám pokojne vedieť. Kompletne ťa zaškolíme, vysvetlíme a ukážeme, ako prežiješ pár dní s elektro autom pohodlne a bezpečne.

Previous
Previous

Víkendový prenájom dodávky